Güncel Haberler

  • 22.07.2018

EKMEĞİN TARİHÇESİ

Ekmeğin tarihi medeniyetlerin tarihi kadar eskidir. Ekmek, insanoğlunun bilinen en eski ve önemli gıda maddesidir Genel kabule göre, ilk insanlar su ile ıslatılması ve kendi haline bırakılması buğday karmasında gözeneklerin meydana geldiğini görmüşler ve gözenekli kitleyi sıcak tatlar üzerinde pişirdikleri zaman tad ve lezzetinin iyi olduğunu anlamışlardır. Yapılan araştırmalardan elde e [...]

Devamını Oku...
  • 23.07.2018

BUĞDAY'IN FAYDALARI

Buğdayın faydaları eskiden beri bilinmektedir. Fakat buğdayın faydası hangi formda tüketildiğine bağlıdır. Buğdayın işlenmesi sırasında besleyici özelliğinin %40’ı kaybolur. Kepekli gıdalar arasında yer alan buğday, tahıl tüketimi sağladığı için sağlık açısından birçok fayda sağlar. Diyet lifleri, manganez açısından zengin olan buğdayın içeriğine [...]

Devamını Oku...
  • 23.07.2018

GÜNLÜK FIRIN EKMEĞİ

Günlük olarak yapılıp yenebilecek, sade fırın ekmeğidir. Ekşi maya kullanılmamaktadır. Bu ekmeklerin, tarifin alındığı yerlerde 4 saatte bir çıkarıldığı ve sıcak sıcak tüketildiği bilinmektedir. Tarif, Daniel Leader'in "Local Breads" adlı eserinden "Parisien Daily Bread [...]

Devamını Oku...